Microsoft Dynamics AX:

AX 2012

AX 2009 

edelliset versiot

Microsoft Dynamics AX - yleistä

Microsoft Dynamics AX- (ent. Axapta) -toiminnanohjausjärjestelmä on reilun 10 vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa Suomessa, jossa sitä käyttävät sadat yritykset. Pienin yritys on ollut yhden käyttäjän maahantuontifirma ja suurimmat ovat kotimaisia satojen käyttäjien pörssiyhtiöitä.

AX taipuu monenlaiseen yritystoimintaan ja sisältää satojen toimialojen ja kymmenien maiden liiketoiminta- ja kirjanpitosäännöt.

AX projekti

Microsoft markkinoi AX:aa vain kumppaniverkostonsa kautta.  Tämä takaa että käyttöönottoprojekti sujuu joustavasti kokeneiden konsulttien avustamana.  

Asiakas tuo projektiin liiketoimintaosaamisensa ja kumppani tuoteosaamisen jotka yhdistämällä riittävään kalenteriaikaan saavutetaan hyvä lopputulos. Konsulttien kokemusta ei pidä väheksyä, sillä he tottuneet sovittamaan AX:an monenlaisiin toimintaympäristöihin.

Työmäärä projektisa jakaantuu karkeasti puoliksi, eli kutankin konsulttipäivää kohti asiakas joutuu käyttämään ainakin yhden henkilötyöpäivän. Projektin alkuvaiheessa toimittaja ja asiakas sopivat miten työmäärä jaetaan.  Asiakkaalla on mahdollisuus kustannussääsöihin kun projektiin nimetyt henkilöt ovat sitoutuneita ja pystyvät tekemään oman osuutensa aikataulun puitteisssa.

 

Projektimallina Sure Step

Microsoftilla on Dynamics-tuotteiden käynnistämistä varten oma projektimallinsa 'Sure Step' jonka mukaan toimimalla varmistetaan, että kaikki asiat tulevat tehtyä ja testattua. Se organisoi toimittajan ja asiakkaan osallistujat rooleihinsa, sisältää valmiit dokumenttipohjat, auttaa tunnistamaan riskit, jne.  

Sure Stepin etu on myös siinä, koska toimintamalli on kaikilla Dynamics-kumpaneilla yhteinen, varmistaa se kansainvälisten projektien onnistumsen. Yhteinen malli helpottaa myös työpaikkaa vaihtavien AX-konsulttien ja freelancereiden elämää koska heidän ei tarvitse siirtyä yhdestä kotikutoisesta toimintatavasta toiseen.